Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Образование » Як оплачуватиметься праця освітян на час карантину

Як оплачуватиметься праця освітян на час карантину

Як оплачуватиметься праця освітян на час карантину

Це питання одне з найпоширеніших не тільки серед педагогів. Якою буде зарплата хвилює всіх, хто вимушено призупинив роботу. Запорізький національний університет дав роз’яснення з посиланням на законодавчі статті.   

Згідно зі статтею 113 Кодексу законів про працю України за час простою, коли виникла виробнича ситуація, небезпечна для життя чи здоров’я працівника або для людей, які його оточують, і навколишнього середовища не з його вини, за ним зберігається середній заробіток.
⠀Крім того, згідно з пунктом 8.3.3 Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016-2020 рр., сторони рекомендують керівникам установ і закладів освіти забезпечити оплату працівникам, включно непедагогічних, під час простою не з їхньої вини в розмірі середньої заробітної плати, – йдеться в повідомленні ЗНУ.

Отже, оплата усім працівникам (педагогічним, науково-педагогічним та іншим працівникам) закладів та установ освіти, навчання в яких призупинено на період карантину, здійснюється в розмірі середньої заробітної плати, а тих педагогічних працівників, оплата праці яких здійснюється за тарифікацією, із розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинного законодавства.

⠀Нагадаємо, Запоріжжя йде на карантин, тимчасово зупиняє роботи об’єктів загального користування з присутністю більше 10 осіб:
• усіх магазинів, окрім продуктових та аптек;
• кінотеатрів, театрів, музеїв, галерей, бібліотек та інших культурних і розважальних закладів;
• кафе, ресторанів, закладів громадського харчування;
• дитячих розважальних центрів та клубів, майданчиків, у тому числі спортивних;
• фітнес-клубів, тренажерних залів, басейнів, спортивних майданчиків та стадіонів;
• торговельно-розважальних центрів;
• усіх ринків.

Комунальний громадський транспорт працюватиме в штатному режимі.