Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Близько 10% мешканців Запорізької області працюють «без трудової»

Близько 10% мешканців Запорізької області працюють «без трудової»

Близько 10% мешканців Запорізької області працюють «без трудової»

Близько 10% мешканців Запорізької області працюють «без трудової»

За результатами дослідження 2019 року Запорізька область зайняла 9-те місце за кількістю неофіційно влаштованих працівників.

Дані дослідження журналістам inform.zp.ua повідомила команда комунікації Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Зважаючи на підсумки інспекційної служби боротьби з тіньової зайнятості, загалом в Україні було проведено 4208 перевірок, на Запорізьку область припало 195. Згідно даних, у регіоні працює 162 тисячі неофіційно оформлених працівників.

На що це впливає?

В Україні кожен п’ятий громадянин працює нелегально. Такі умови праці – ризик залишитися без грошей та компенсацій для працівника, та загроза отримати штраф у розмірі до 141 тис. гривень для роботодавця. Крім цього варто пам’ятати, що чим більша кількість українців буде влаштована неофіційно, тим менше грошей буде у держави для соціальних виплат.

Наразі влада України поставила собі на меті за 5 років позбутися тіньового бізнесу і створити 1 мільйон нових робочих місць. Також зараз проводиться масштабна інформаційна кампанія з поясненням підприємцям важливості офіційного працевлаштування. Окрім цього з’явився мобільний додаток з детальною інформацією. У 2020 році заплановані нові перевірки.

Раніше писали, запорізька влада звернеться з проханням до Президента України.