Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » Запорізька торгово-промислова палата святкує 80-річчя

Запорізька торгово-промислова палата святкує 80-річчя

Запорізька торгово-промислова палата святкує 80-річчя

Запорізька торгово-промислова палата святкує 80-річчя

Сьогодні, 12 лютого, Запорізька торгово-промислова палата святкує своє 80-річчя. За роки існування вона стала  головним розпорядником виставок і форумів у регіоні та партнером впливових українських і закордонних асоціацій.

На святковій події в Козак-Палаці побували і журналісти Inform.zp.ua.

Торгово-промислову палату прийшли привітати ветерани палатівського руху, дипломати і представники обласної та міської влади.

– Запорізька торгово-промислова палата об’єднує понад 500 компаній регіону, що працюють у різних галузях промисловості. Разом з великими промисловими компаніями, малими та середніми підприємствами регіону ми пройшли багато відповідальних періодів. Ми вчилися, вдосконалювалися і відкривали нові ринки. Сьогодні ми продовжуємо зростати, щоб бути сучасними та корисними для бізнесу,- висловився президент Запорізької бізнес-асоціації.

До свого ювілею ЗТПП випустило книгу для місцевого бізенсу — «PRO_Business». В ній представлені спогади і поради від засновників Палати, досвід великих промислових компаній регіону, історії успіху власників малого та середнього бізнесу. А також презентаційну інформацію про компанії – члени Запорізької ТПП.
Друк книги тако дав старт проєкту – міжнародному каталогу компаній «PRO_Business». В ньому будуть представлені запорізькі підприємства на різних мовах. Цим проектом ЗТПП допоможе місцевим бізнесменам розширити мережу ділових контактів.

Статистика діяльності ЗТПП

Щорічно експерти Запорізької ТПП надають більше 20 тисяч послуг для бізнесу. Також запорізька палата є частиною національної та світової системи Торгово-промислових палат. Послуги Палати сертифіковані на відповідність міжнародним стандартам.
За 80 років роботи ЗТПП отримала чимало відзнак та нагород від Кабінету міністрів, Верховної Ради України та міжнародних організацій. 

На сьогодні у складі ЗТПП — більше 550 провідних підприємств та організацій області, що представляють практично всі галузі економіки та створюють понад 80 відсотків валового регіонального продукту.

У числі підприємств, що входять до складу Ради ЗТПП, — ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод», АТ «Мотор Січ», ПАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Запоріжсталь», ПАТ «Запоріжтрансформатор», ВАТ «Укрграфіт», ТОВ “Таврійська ливарна компанія «ТАЛКО», ТОВ «Агрофірма „Комунар“», ЗОСПП (Р) «Потенціал».

У 2009 році Запорізькою палатою було зведено виставковий центр – «Козак-Палац». Споруда європейського рівня загальною площею більше 9000 квадратних метрів та можливістю одночасної демонстрації експозицій близько 200 учасників, не має аналогів у південно-східному регіоні України.