Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Блоги » Заповідник “Кам’яна могила”  один із претендентів до списку ЮНЕСКО

Заповідник “Кам’яна могила”  один із претендентів до списку ЮНЕСКО

Заповідник “Кам’яна могила”  один із претендентів до списку ЮНЕСКО

Серед українських пам’яток вже 7 внесені до культурної спадщини ЮНЕСКО, а ще 15 об’єктів залишаються у списку претендентів.

Цього тижня до Києва приїде місія ЮНЕСКО з перевіркою збереження історичної цілісності об’єктів Софії Київської та Києво-Печерської Лаври.

Про це повідомила заступниця міністра культури, спорту та молоді України Світлана Фоменко.

Серед 15-ти претендентів на внесення до культурної спадщини ЮНЕСКО: “Кам’яна могила” у Запорізькій області, “Асканія-Нова” у Херсонській області, могила Тараса Шевченка у Каневі, дендрологічний парк “Софіївка” в Умані, культурний ландшафт Кам’янця-Подільського та ряд інших. З повним списком можна ознайомитися тут.

Як повідомили представники офісу заповідника “Кам’яна могила” для inform.zp.ua:

Повідомлень про занесення нашого заповідника до культурної спадщини ЮНЕСКО не було. Та й до того ж це дуже довга і складна процедура, і за один візит зробити це неможливо.

Отож, цього разу місія ЮНЕСКО приїде лише до Києва, аби перевірити збереження культурних об’єктів. Інформацію про подальші візити та про те, коли “Кам’яну могилу” все ж включать до списку культурної спадщини, поки не відомо.

Нагадаємо, що попередній візит ЮНЕСКО в Україну був у 2011 році. Під час візиту також перевіряли Софіївський собор та Києво-Печерську лавру.