Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Политика » Видатки на будівництво мостів, скандал у соцмережі та легалізація медичного канабісу – дайджест

Видатки на будівництво мостів, скандал у соцмережі та легалізація медичного канабісу – дайджест

Дайджест політичних подій в Запоріжжі і області за період з 28 жовтня по 3 листопада. Десятий тиждень роботи Верховної Ради 9-го скликання.

У дайджесті коротко розповідається про головні політичні події тижня в Запорізькій області і роботі запорізьких народних депутатів у Верховній Раді.

Верховна Рада підтримала проект Закону про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2019 рік».

В цьому проекті Закону врахована правка №5, яка передбачає видатки у розмірі 750.620,5 тис. грн. за бюджетною програмою будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро у м. Запоріжжі.

Нардеп від Мелітополя і Мелітопольського району Сергій Мінько разом з колегами по депутатській групі готовий взяти на поруки Ярослава Дубневича.

Політика підозрюють у відмиванні бюджетних коштів.

Нагадаємо, Генпрокуратура підозрює, що Ярослав Дубневич на посаді голови комітету з питань транспорту налагодив схему з продажу продукції для “Укрзалізниці” за завищеною ціною. Така схема завдала державі збитків на 93 млн грн.

1 листопада Вищий антикорупційний суд України обирав запобіжний захід Дубневичу. Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила заарештувати народного депутата з альтернативою застави в 93 мільйони гривень. А депутати з групи “За майбутнє”, в числі яких і Сергій Мінько, були готові взяти Дубневича на поруки. В результаті 2 листопада суд прийняв рішення випустити депутата під заставу. Гроші повинні бути внесені протягом п’яти днів.

Нардеп Артем Кунаев підтримав легалізацію медичного канабісу при наявності дієвого механізму контролю

Політик, народний депутат України IX скликання від фракції «Слуга народу» Артем Кунаев виступив за легалізацію медичного канабісу в нашій країні, підкреслюючи при цьому необхідність розробки чіткого і дієвого механізму контролю за обігом подібного виду лікарських препаратів.

Нардеп підкреслив, що тема застосування наркотичних речовин в будь-яких цілях, навіть в медичних, дуже складна, і на ній легко влаштувати маніпуляції.

Тема саме медичного канабісу – це не про доступні наркотики, це – про дозвіл використання лікарських препаратів на основі канабісу виключно в медичних цілях. Медичний каннабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів і нормалізувати самопочуття при ряді важких захворювань, таких, як розсіяний склероз, анорексія, при лікуванні онкологічних захворювань, антиретровірусної терапії тощо », – запевняє Кунаєв.

При цьому нардеп назвав умову, за якої однозначно підтримає легалізацію медичного канабісу в Україні. Виключно в медичних цілях і тільки тоді, коли державою буде розроблений дієвий механізм контролю за виписуванням рецептів та обігом медичних препаратів на основі канабісу. У той же час Кунаев підкреслив, що виступає категорично проти наркотиків в широкому доступі. Нагадаємо, в столиці пройшов марш активістів, що вимагають від парламенту розглянути законопроект про застосування канабісу в медицині, який раніше анонсував народний депутат від «Слуги народу» Михайло Радуцький.

Нардеп Евген Шевченко знову наробив скандалу в соціальних мережах

Причиною чергового скандалу став приїзд до Запоріжжя Яніни Соколової.  Відома українська журналістка, що є родом із Запоріжжя, приїхала на запрошення організаторів “Форуму лідерів громадської думки”, що проходив 2 листопада в Козак палаці.

Яніна виступила перед запоріжцями, зробила десятки спільних фото, а після написала у соціальній мережі Фейсбук допис, що стосується її спогадів про дитинство та сприйняття Запоріжжя загалом. Журналістка зробила акцент на тому, в якому середовищі вона зростала та якою людиною стала, йшлося, зокрема про національну свідомість.  Вона закликала земляків виховувати у своїх дітях українців.

Євгену Шевченку допис не сподобався і він почав розвивати тему про якесь єднання, якому журналістка не сприяє. Нагадаємо, він вийшов з російськими пропагандистами в прямий ефір, в студії обговорювали “Формулу Штайнмайєра” та Україну загалом.

Павло Мельник привенув увагу до проблеми недофінансування системи охорони здоров’я

Нардеп на завершення пленарного тижня з трибуни Верховної Ради України публічно привернув увагу Уряду, народних депутатів та суспільства до серйозної проблеми недофінансування системи охорони здоров’я в нашій країні, зокрема у Запорізькій області.

Загальний обсяг недофінансування медичної субвенції для області складає 143 мільйонів гривень, у тому числі для забезпечення хворих на цукровий і нецукровий діабет, лікування хронічної ниркової недостатності.

https://www.facebook.com/melnik81/videos/147936219792290/?__tn__=-R

Він наголосив, що недофінансування, халатність місцевих посадових осіб призвела до закриття Молочанської лікарні. Мешканці цього міста залишились без медичного обслуговування. Зараз мешканці Приморська пишуть про можливі скорочення медперсоналу.