Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Транспорт » В Запоріжжі запустять тролейбус до статуї Мамая

В Запоріжжі запустять тролейбус до статуї Мамая

В Запоріжжі запустять тролейбус до статуї Мамая

Вже за місяць-два в Запоріжжі з’явиться новий маршрут тролейбуса. Городяни зможуть його побачити в додатку Дозор на трекінгу, – розповів inform.zp.ua В’ячеслав Зайцев, депутат міської ради, голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, молоді, спорту та туризму.

«Маємо пустити тролейбус з  комбінованим ходом, який буде йти від Сталеварів до Мамая, через греблю, Правий берег, арковий міст. Наголошую, він буде з комбінованим ходом, частина по тралам, частина вже на акумуляторі. Це буде у вересні-жовтні. Я кожну сесію вималюю цей маршрут. І нарешті! Поки що 2 тролейбуси, які будуть ходити цим маршрутом».

За словами В’ячеслава Зайцева, тролейбуси будуть комфортні і для інвалідів, і для велосипедистів, які інколи лінуються їхати своїм ходом до острова і шукають варіанти, як скоротити шлях.

Нагадаємо, статуя Мамая знаходиться на Хортиці в районі найбільшої транспортної розв’язки. Сам казак Мамай найпопулярніший образ в Україні. За однією з версій, людина, яка стала праобразом Мамая, народилася саме на Хортиці 1509 года.

Повне інтерв’ю з В’ячеславом Зайцевим незабаром читайте на inform.zp.ua.


Читайте также: