Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » LIFESTYLE » Запоріжців навчали створювати сонячну батарею власними руками  

Запоріжців навчали створювати сонячну батарею власними руками  

Запоріжців навчали створювати сонячну батарею власними руками  

Сьогодні в Зеленому Яру провели безкоштовний майстер-клас зі створення та використання сонячної енергії для домашніх цілей. Усім бажаючим показують як зробити колектор (пристрій для нагрівання води з допомогою сонця). 

Відкритий майстер-клас розпочався о 10-тій ранку в Зеленому парку. На даний момент новацією зацікавилось більше 100 осіб. Ініціатором навчання стала громадська організація «Екосенс», яка виступає за сонячну енергію доступну для кожного.

«Винахід дуже актуальний для приватного сектору, де немає гарячого водопостачання. Проте пристрій можна використовувати і для квартир багатоповерхівки, як допоміжний виробник енергії в разі відключення гарячої води», – розповіла голова ГО «Екосенс» Тетяна Жавжарова.

Тетяна Жавжарова також пропонує всім підписувати петицію до майбутньої Верховної Ради, незалежно від того, за яку партію чи кандидата ви голосуєте. Петиція створена у рамках проекту «Запоріжжя за чисту енергію» (подібні проекти існують по всій державі.) В петиції прописаний покроковий перехід України на  100% відновлювану енергію. На данний час її вже підтримали близько 3000 громадян.

«Долучайтеся!» – закликає Татяна Жавжарова. Посилання на петицію нижче.