Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Экология » Еко-винаходи або як жити, зберігаючі довкілля

Еко-винаходи або як жити, зберігаючі довкілля

У Всесвітній день довкілля, чому б не поговорити саме про його збереження. А власне ознайомитися із сучасними винаходами, які збережуть і планету, і совість людей.

 ТОП-5 екологічних речей, про які мало хто знає: 

Еко-спонжики для зняття макіяжу

Джерело зображення: Клубок

Konjak (Конжак) завжди був дієтичним продуктом. А в Японії вже більше 1.500 років використовувався як натуральний компонент по догляду за шкірою. Сьогодні ж його використовують як екологічну заміну спонжикам для вмивання. Тим паче, він глибоко очищає пори шкіри від вугрів, бруду і жиру, врівноважує рН шкіри і природно зволожує.

Соломинки для напоїв

Джерело зображення: Instagram

Всі ж пам’ятають звичні трубочки? Ті самі, пластикові. А вже давно є еко-альтернатива! Металеві або скляні багаторазові соломинки стануть у нагоді, якщо ви хочете зберегти планету від забруднень. Зараз є можливість обрати будь-якого кольору, форми та довжини.

Губка для тіла

Джерело зображення: Instagram

Люфа – рослина сімейства гарбузових, яке ще зветься “скажений огірок”. Вона довготривала у використанні, повністю екологіна та не розсипається з часом. Окрім цього має корисні властивості: гіпоалергенна і володіє пілінговим ефектом, позбавляє шкіру від відмерлих клітин, повертає їй пругість та молодість.

Багаторазові бахіли

Джерело зображення: Instagram

Чи не замислювались ви, скільки поліетиленових бахіл залишається щодня в смітниках? А скільки шкоди вони несуть планеті? Супер-альтернатива поліетилену – водонепроникні багаторазові. Іх легко прати або просто протерти (а ще це заощадить ваші кошти).

Силіконовий коврик для запікання

Джерело зображення: IRecommend.ru

Не всі знають, але та пергаментний папір, за допомогою якого ми готуємо у духовці – дуже погано переробляється. Альтернатива йому – екологічний силіконовий коврик, який можна багаторазово використовувати в духовці, мікрохвильовці, а мити навіть у посудомийці.

Пам’ятайте, що ми повинні піклуватися про “дім”, у якому живемо. Навіщо смітити там, де їси та спиш? І не варто шукати відмовки на кшталт “не я один тут живу”. Розпочни з себе!

Матеріал підготувала Євгенія Клюєва