Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Впродовж святкових днів рятувальники ліквідували 54 пожежі на території області

Впродовж святкових днів рятувальники ліквідували 54 пожежі на території області

Впродовж святкових днів рятувальники ліквідували 54 пожежі на території області

У період з 27 квітня по 2 травня підрозділи Головного управління ДСНС України у Запорізькій області несли службу в посиленому варіанті, відпрацювали питання із забезпечення пожежної та техногенної безпеки під час проведення масових заходів у церквах регіону.

У Великодню ніч 82 рятувальника несли службу у культових закладів, забезпечуючи безпеку вірян. Про це повідомив у ході міжвідомчої прес-конференції заступник начальника Головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Олександр Семененко.

«У цей період нашими підрозділами за сигналом «Тривога» здійснено 74 виїзди. Рятувальники ліквідували 54 пожежі, знищили 3 вибухонебезпечних предмета, ліквідували наслідки 13 інших надзвичайних подій» – зазначив Олександр Миколайович.

Також, про оперативну діяльність своїх відомств звітували представники органів місцевої влади, патрульної поліції,  лісомисливського господарства. У природних екосистемах області виникла 21 пожежа, 1 з яких – на території лісового господарства.

«На території Національного заповідника Хортиця не виникло жодного загоряння, попри велику кількість відвідувачів. Це означає, що населення свідомо та дбайливо ставиться і до природи, і до власної безпеки» – резюмував директор Національного заповідника «Хортиця» Максим Остапенко.

За інформацією Управління патрульної поліції Запорізької області у період з 27 квітня по 1 травня поліцейські відпрацювали 1431 виклик громадян. У переважній більшості – це були порушення правил дорожнього руху, звернення інформаційного характеру,,, сімейні конфлікти та хуліганство. 

Впродовж 5 вихідних днів патрульними УПП у Запорізькій області виявлено та розкрито «по гарчим слідам» – 1 розбій, 1 незаконне заволодіння транспортним засобом, 5 крадіжок, 1 зґвалтування, 1 шахрайство, розкрито 16 наркозлочинів, виявили 7 осіб, що перебували у розшуку за вчинення кримінальних правопорушень.

«У святкові дні на оперативному чергуванні перебувало 156 бригад Швидкої медичної допомоги, які відпрацювали понад 1200 викликів громадян» – повідомив Головний спеціаліст КУ «Державного фінансового статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення закладів і установ охорони здоров’я» ЗОР В’ячеслав Попов.