Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » События » Коррупция » Куди поділись мільйони з держбюджету?

Куди поділись мільйони з держбюджету?

Куди поділись мільйони з держбюджету?

Місця корупційної слави – ось як називають запорізькі міські об’єкти, які начебто застигли у часі. В таких місцях або взагалі нічого не відбувається, або не виправдовує очікувань населення. Мова піде про низку фірм, які за допомогою тендерів вигравали та отримували  мільйони на виконання різних робіт по Запоріжжю. Наприкінці року зазвичай підводять підсумки виконаних робіт, а тут навпаки – роботи проведені не були, а гроші кудись поділись.

Це насамперед стосується міських зон відпочинку.

Зараз нас цікавлять саме ті об’єкти, стан і сума яких не відповідає заявленим у договорі. Так у кінці 2017 року повинна була закінчитись реконструкція та благоустрій зони відпочинку по вул. Л. Шмідта під пляж в м. Запоріжжі, на яку виділили 7,5 мільйонів гривень, і якою повинна була займатись компанія «Євробудгруп».  Насправді ж, відвідавши цей об’єкт, можна було побачити, що зона відпочинку зовсім пуста. По околицях пляжу видніються незавершені роботи у вигляді залізобетонних конструкцій, що стирчать із піску. Хоча в договорі все було прописано не так сумно, як вийшло. Там були позначені і архітектурно- будівельні рішення, і зовнішнє електроосвітлення, проведення внутрішніх мереж водопроводу і каналізації, а також придбання готових виробів. Зазначена сума у кошторисі на готові вироби була понад 700 тисяч гривень, а насправді на пляжі тихо й мирно розташувалися чотири лавочки, декілька урн для сміття та один залізний грибок від сонця та спеки, сумарна вартість яких майже в сто разів дешевше. Мабуть, у майбутньому буде запекла боротьба за той один гриб.

мільйони

Така ж ситуація склалася і з будівництвом дитячого майданчику по вул. Незалежності в Шевченківському районі м. Запоріжжя, займатись яким повинно було ТОВ «ДП Благоустрій».

На будівництво було виділено 213 тисяч гривень. В цьому випадку питання не в термінах будівництва, а в тому, скільки насправді обійшовся майданчик. За власними проведеними підрахунками було виявлено, що вартість майданчику не повинна була б перевищувати 70 тисяч гривень. Ось тут і виявлені розходження в сумі, зазначеній у договорі. Варто зауважити, що цей майданчик не є безпечним. Хиткі гойдалки, пісочниця метр на метр, в якій і піску толком немає, малесенька гірка та покриття на по всій площині, яке тільки доробили а воно вже розсипається, несуть небезпеку вам та вашій дитині.

мільйони

Що ж, у Запоріжжі ймовірно не завжди все роблять для людей. Проте є надія, що часи зміняться і таких місць корупційної слави взагалі не буде.