Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » У Харкові обирають міру запобіжного заходу для Марченків і спільника

У Харкові обирають міру запобіжного заходу для Марченків і спільника

У Харкові обирають міру запобіжного заходу для Марченків і спільника

Сьогодні суд Харкова має обрати запобіжній захід заступнику голови Запорізької обласної ради – керівнику фракції «Самопоміч» обласної ради  Владиславу Марченко та його спільникам. Два дні тому підозри про скоєння кримінального правопорушення вручили братам Владиславу та Марку Марченко та їх спільнику Олегу Обрєзанову, керівнику одного з мелітопольських кормунальних підприємств.

За версією прокуратури чоловіки провертали незаконні схеми по проведенню тендерів, що призвело до завдання здитків бюджету Запоріжжя та Мелітополя на суму 87 мільйонів гривень.

За попередніми даними слідства, підозрювані разом з іншими особами розробили схему незаконного заволодіння бюджетними коштами. Лише у цьому році проведено понад 10 тендерів через систему «Прозорро» на ремонт та реконструкцію освітлення парку відпочинку у Мелітополі, спортмайданчиків та багатопрофільного ліцею у Запоріжжі. Однак фактично тендер не відбувався. Оскільки підозрювані не допускали до участі у торгах сторонніх учасників, то державне замовлення розігрувалося лише між підконтрольними фірмами, частина з яких має явні ознаки фіктивності.

Після тендерів складалися фіктивні документи про виконання робіт та послуг, які фактично не проводилися, а кошти перераховувалися на рахунки підконтрольних фірм. Уже звідти кошти переводили фіктивним підприємствам для подальшого обготівкування.

 Прес-секретар обласної харківської прокуратури запеняє, що докази злочину є, свідчення зібрані.

Підозрюваних чекає одна з двох запобіжних мір: застава у 87 мільйонів гривень, або перебування в СІЗО протягом 2 місяців, під час проведення слідчих дій. Про деталі розгляду повідомимо згодом.