Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Криминал » Чиновниця на Запоріжжі отримала 2 підозри у скоєні злочинів

Чиновниця на Запоріжжі отримала 2 підозри у скоєні злочинів

Чиновниця на Запоріжжі отримала 2 підозри у скоєні злочинів

Невгамовній заступниці голови Розівської районної ради Віті Хассай вручили 2 підозри у скоєні злочинів

Проти самого голови Розівської районної ради Володимира Новобранова на сьогодні порушено уже три справи, його заступниця трохи відстає – на сьогодні заробила 2 підозри у скоєні злочину та повістка до суду, де обиратимуть міру запобіжного заходу.  Прокуратура наполягає на відсторонені від справ.

Нагадаємо, кілька місяців тому рішенням сесії Розівської районної ради Віту Хассай звільнили з посади. Передумовою розгляду на сесії питання звільнення були, на думку депутатів, незаконні дії останньої. Зокрема, пані Віта не розібравшись у масштабах своїх повноважень видала розпорядження про звільнення головної редакторки районної газети “Роз-інформ”.  Варто зазначити, що засновником районної газети є районна рада, а отже приймати рішення по звільненні чи прийнятті на роботу повинна теж вона, рішенням сесії. Віта Хассай зробила все від свого імені не виносячи питання на розгляд сесії. Чим так невгодила редактора газети доводиться лише здогадуватися. Редакційна політика “Роз-інформ”, незважаючи на приналежність до конкретного органу, мала ознаки  незалежного ЗМІ.  Часто на сторінках видання можна було прочитати критику, в тому числі й на голову райради та його заступницю.

Сьогоднішні чиновники розраховують перемогти на виборах до ОТГ

Враховуючи усі попередні вчинки заступниці та голови, депутати вирішили діяти рішуче, скликали позачергову сесію та звільнили заступницю голови з посади. Звільнена чиновниця позвалася до суду. На той час вже тривала процедура скасування розпорядження про незаконне звільнення через суд головної редакторки “Роз-інформ». У результаті – скасували розпорядження про звільнення Людмили Подрєз, другий позов теж задовільнили – Віту Хассай поновили на роботі. За дивним збігом обставин усі справи пов’язані з Новобрановим і Хассай завжди розглядає одна суддя.

На своїй сторінці у соціальній мережі Facebook поновлена заступниця не стримує емоцій і гордо заявляє, що справедливість перемогла. Натякає, що набралася  сил і готова перемогти на виборах до ОТГ, які відбудуться вже у наступному році. Кілька днів після, у середу 1 листопада їй вручили дві підозри у скоєні злочинів. Перше стосується вищезгаданого зловживання службовим становищем та незаконне звільнення редакторки місцевої газети, друге – перешкоджання виконання судового рішення. Якщо про перше ми вже трохи розказали, то на другому варто зупинитися.

За тобою в вогонь та у воду…

Як вже згадувалося вище, проти шефа Віти Хассай порушено три справи. Звинувачують останнього у: хуліганстві, крадіжці, та перешкоджанню виконання судового рішення. Як вірна підлегла заступниця кинулася захищати інтереси свого патрона, але обрала досить таки дивний шлях. Мова йшла про стягнення боргу в сумі близько 500 тисяч гривень з Володимира Новобранова, який позичив гроші, але борг не повертав. Згідно з рішенням суду, борг повинні були стягувати з заробітної плати чиновника. Голова району перекинув питання стягнення на свою заступницю. Та, скромно промовчала –  вирішила не повідомляти про рішення суду бухгалтерію. Відповідно – судове рішення виконаним не було.

Читайте також:  Рейдерське захоплення “царем”

Останні події у Розівському районі все ж натякають на те, що брати участь у виборах до ОТГ сьогоднішнім чиновникам не доведеться. У п’ятницю 3 листопада, на позачерговій сесії Розівської районної ради було прийнято рішення звернутися до Володимира Новобранова з вимогою скликати сесію та розглянути питання про висловлення недовіри голові. Голова району на сесію не прийшов. Тому звернення передали секретарю та зафіксували все на камеру. Також депутати поновили на роботу редактору газети «Роз-інформ».

Вам мабуть цікаво, що саме вкрав районний голова Розівки і за яких обставин вчинив хуліганство, ми обов’язково про це розкажемо, в наступних публікаціях.