Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » LIFESTYLE » Суд підтвердив – дії ПАТ “Запоріжгаз” незаконні!

Суд підтвердив – дії ПАТ “Запоріжгаз” незаконні!

Суд підтвердив – дії ПАТ “Запоріжгаз” незаконні!

Сьогодні Хортицький районний суд м. Запоріжжя визнав дії ПАТ “Запоріжгаз” незаконними

Більше того, зобов’язав виплатити  позивачу компенсацію за завдання моральної шкоди. Сума невелика – 500 гривень, та головне – саме рішення. Воно доводить, що люди недарма протестують, скаржаться та вимагають, (нещодавно навіть через офіційне звернення у вигляді петиції), створити комунальне підприємство, яке забезпечуватиме місто газом. Нагадаємо, мешканці Запоріжжя не бачать  можливості надалі цивілізовано  спілкуватися та вирішувати проблемні питання з ПАТ “Запоріжгаз”. Останні не віпровідають на звернення та колективні заяви, ігнорують заборону Прем’єр-міністра України відключати будинки від газопостачання.

Читайте такожЗапорожцы требуют вернуть управление газовой инфраструктурой городу

Рішення суду стосується подій, що відбувалися ще у лютому цього року. На проспекті Ювілейний, будинки за номером 19-А та 19-Б   на сімнадцять днів відключили від газопостачання. Причина одна для всіх – прохання мешканців будинків показати відповідну документацію співробітників компанії. Щоразу, подібну вимогу розцінюють як відмову від встановлення приладів обліку газу.  За традицією останні приїжджають на об’єкт встановлювати загальнобудинкові лічильники без дозволів, проектів, та навіть без посвідчень, які б підтвердили їх приналежність до компанії, яка має право здійснювати будь-які роботи на газовій трубі.

ПАТ "Запоріжгаз"

ПАТ "Запоріжгаз"

Про ситуацію, що склалася у Хортицькому районі знало тоді все місто, та навіть більше – увага центральних телеканалів теж була прикута до пр-т. Ювілейний 19-А та 19-Б. Усі шуміли про проблему та “Запоріжгаз” не поспішав відновити газопостачання, демонструючи  своє рішення не звертати увагу на “якісь там накази” (зі слів співробітниці ПАТ “Запоріжгаз”). Люди обурювалися, зверталися до райдержадиміністрації, через більш ніж 2 тижні газ підключили.

Наталія Дядченко, мешканка одного з будинків та голова ОСББ – пр-т. Ювілейний 19-Б, вирішила не закривати очі на подібні дії і позвалася до суду. Тривав судовий процес протягом 2, 5 місяців, сьогодні позов задовільнили, частково, але цього досить. Дії ПАТ “Запоріжгаз” неправомірні! Компенсацію стягнути, судовий збір також! Таким чином терпляча жінка довела – судитися варто і треба! Рішення суду може стати чудовим  мотивуючим фактором для іншших мешканців Запоріжжя, адже дії місцевого монополіста стосуються усього міста. Не виключено, щокомпанія подасть апеляцію та все ж доводитиме свою правоту. Що ж, будемо слідкувати та ділитися новинами.