Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Без категорії » Точка відправлення – Стамбул, – фактично столиця світу з авіа комунікації

Точка відправлення – Стамбул, – фактично столиця світу з авіа комунікації

Аеропорт у Стамбулі є точкою відправлення у різні куточки світу. А компанія Turkich Airlines забезпечить доставку пасажирів у майже 300 точок земної кулі

Є таке прислів’я: «Усі дороги ведуть до Риму», воно древнє, як і саме місто. А от у 21 столітті впевнено можна стверджувати, що: «Усі дороги починаються зі Стамбулу». Це дійсно авіа комунікаційна столиця світу, адже забезпечує з’єднання усіх материкових частин Землі. Особливо зручно та необхідно – Європу та Азію. Якщо ви опинилися в аеропорту Ататюрк, – долетите куди завгодно за короткий проміжок часу.

Компанія Turkich Airlines є найбільшою у Туреччині та найкращою у Європі, саме її показники формують основну частку авіа індустрії країни. Ознайомившись з маркетинговою програмою, можна стверджувати, що у найближчі 10 років Турецькі Авіалінії стануть першими у світі.   На сьогодні компанія здійснює перельоти у 120 країн світу, це більше, ніж в будь-яких інших авіакомпаній. Літають навіть у такі міста, як Могадішо, столиці Сомалі. До речі, саме  Turkich Airlines були тим авіаперевізником, який останнім покинув аеропорти Сирії.

Стамбул Стамбул Стамбул

Попит на авіаперевезення зростає, тому щорічно компанія  збільшує кількість  літаків свого повітряного флоту. На сьогодні їх кількість складає 334 одиниці, здебільшого це типи: Boeing 737-800, Airbus A321-200Airbus A320-200. Перші виготовляє США, другі – Франція. До того ж, у компанії зараз один із наймолодших флотів у світі, що значно підвищує безпеку пасажирів.

Ця авіакомпанія активно розвивається і в Україні. На сьогодні здійснюють рейси з шести міст України: Київ, Харків, Запоріжжя, Львів, Херсон та Одеса. Планують розвиватися, адже вірять в успіх свого доброго сусіда. Зокрема, віце-президент з продажів Мухаммед Фатіх Дурмаз, у розмові з журналістами Regionnews висловив сподівання на більш щільну співпрацю та побажав успіху у розвитку України.

«В Україні я був кілька років тому, це дуже приваблива та цікава країна. Мені довелося побувати у місцях, які приховані від туристів. Вони не популярні, але заворожують і надихають. У вас дуже цікава природа, вона справжня і недоторка. Ми віримо, що в Україні все буде добре, тому зацікавлені і надалі розвиватися на ваші території» – зазначив  Мухаммед Фатіх Дурмаз.

Ми побували також у тренувальному центрі Turkich Airlines, де проходять навчання пілоти та стюардеси. Стали свідками справжніх навчань на симуляторі, які відтворюють реальні умови польоту з 3D зображенням злітної смуги. Подібні тренувальні центри є далеко не у кожної авіакомпанії, тому Turkich Airlines радо діляться ним і приймають на практичне навчання, як студентів, так і готових фахівців інших компаній. Раз у півроку пілоти зобов’язані пройти 2 сесії навчань, спочатку це безпосередньо тренування, далі – екзамен. Усього, 4 рази на рік. Пілот з 16 річним стажем, який зараз працює інструктором Мурат Джанбазолу поділився деякими тонкощами своєї роботи.

«У небі пілот повинен бути готовим до усього, тому дуже важливо постійно проходити тренування та покращувати свої вміння. В симуляторі можна відтворити будь-яку ситуацію, навіть аварійну. Наші пілоти мусять вміти садити літак і в надзвичайних умовах, хоч у житті з цим, як правило не зустрічаються. Пілот – професія не з простих, потрібно багато читати, щоб розвиватися та постійно тримати фізичну форму».

Тренувальний центр дуже універсальний і може забезпечити повноцінне навчання для усього екіпажу літака. У разі надзвичайних ситуацій, за безпеку пасажирів відповідає не лише пілот, а й стюардеси та стюарти. На власні очі ми побачили, як інструктують пасажирів бортові співробітники. Їхнім завданням є вміти поєднати професію інструктора, пожежника,  психолога та інші. Також нам дозволили пройти невеличкий тренінг та загасити пожежу на борту. Усе відбувається з відтворення реальних умов.

Погодьтеся, діяльність авіакомпанії такого рівня на сьогодні є дуже необхідною для України і є не менш важливою, ніж отримання безвізового режиму. З іншого боку, індустріальне провінційне Запоріжжя, за умов виконання програми туристичної привабливості, яку нещодавно презентувала міська рада, зможе приймати щонайменше турецьких туристів, а то й гостей з усього світу.