inform.zp.ua

Як правильно харчуватися після Великодня: поради запоріжцям

Паски в "Апельмоні". Фото: Inform.zp.ua

Після великодніх свят українці часто скаржаться на дискомфорт у шлунку, втому та сонливість. Причина — переїдання, зокрема великої кількості пасок та важкої їжі. Щоб уникнути негативних наслідків, варто дотримуватися простих правил здорового харчування.

У прямому ефірі телеканалу “Київ 24” дієтологиня Мирослава Ульяніна розповіла, як правильно повертатися до звичного режиму після святкового застілля. За її словами, перший прийом їжі бажано починати з легкого салату, заправленого рослинною олією. У тарілці має бути клітковина, білок та овочі. Можна поласувати паскою, але краще розділити трапезу: наприклад, після сніданку зробити перерву на 20–30 хвилин, а потім дозволити собі солодке.

Також Центр громадського здоров’я МОЗ України оприлюднив низку порад, як зберегти самопочуття після свят:

Що відбувається під час переїдання?

▪️ Шлунок розширюється, тисне на інші органи, що викликає важкість і дискомфорт.
▪️ Органи починають працювати інтенсивніше, виділяються гормони та ферменти.
▪️ Надлишок соляної кислоти може спричинити печію.
▪️ Через активну роботу метаболізму виникає пітливість або навіть запаморочення.

Здоровий підхід до харчування після свят допоможе вам зберегти енергію, добре себе почувати та швидше повернутися до звичного ритму життя.


 Inform.zp.ua працює, щоб ви знали правду. Ми щодня збираємо важливі новини про Запоріжжя, окуповані території та життя в регіоні. Якщо наша робота важлива для вас, підтримайте редакцію донатом — ваша допомога дозволить нам продовжувати писати для вас! ❤️ Підтримати: за посиланням 👈


Exit mobile version