Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Масляна в Запорізькій області: святкове багаття та багато млинців

Масляна в Запорізькій області: святкове багаття та багато млинців

Масляна в Запорізькій області: святкове багаття та багато млинців

Традиційні народні гуляння пройшли у селі Геленжик Вільнянського району. Цьогоріч позначились карантинні обмеження через пандемію коронавірусу. І не всі бажаючи змогли завітати на свято. Зазвичай у садибі зеленого туризму «Дивосвіт» збиралось до тисячі туристів із Запоріжжя та інших регіонів. Але невелика кількість гостей не позначилась на веселощах. Як завжди були конкурси, розваги, млинці та каша, приготовлена на вогнищі.

Територія садиби велика і безпечна для відпочинку у будь-яку пору року. Вона огороджена, має всі зручності навіть для людей з інвалідністю. Всі споруди з дерева та соломи: всюди можна заходити та «на дотик» вивчати українську культуру. Від таких можливостей досліджувати все навколо в захваті були і діти, і дорослі. Наприклад, кожен хотів спуститися в справжню землянку і відчути, як в таких умовах жили наші предки. В розписані хаті відпочиваючі могли зігрітися в затишку стародавнього побуту.

В садибі «Дивосвіт» окремо виділяється дитячий майданчик. Його оздоблення вражає дерев’яними візерунками. Якщо дітлахи поспішають на гойдалки, дорослі використовують цей об’єкт, як фотозону. До речі, на всій території облаштовані куточки, де можна зробити цікаві фото на згадку: альтанки, лавки, дерев’яні скульптури, старі речі.  

«Дивосвіт» має свій ялинково-сосновий садок. Дерева, ще маленькі, але серед степу виглядають, як зелена оаза.      

Садиба Дивосвіт

За традицією на Масляну запалили святкове багаття: палили опудало, яке символізує Зиму. Всі бажаючи могли зробити маленьку ляльку із соломи, кинути її у велике вогнище і спалити разом з нею свої страхи і переживання.