Мы в соцсетях
Головна » Общество » ТОП-5 професій після закінчення війни

ТОП-5 професій після закінчення війни

ТОП-5 професій після закінчення війни

Вже зараз український уряд планує, як відбуватиметься відбудова нашої країни після перемоги. Тому ті люди, які знайдуть себе на гребні відбудови – зможуть зробити гарну кар’єру. 

І, звичайно ж, заробити на ній суттєві гроші. А заробляти прямо зараз допоможуть бездепозитні бонуси за реєстрацію в казино України.

Найперспективніші професії після війни

    1. Будівельник. Прогнозується великий попит на всі професії, що стосуються будівництва. Адже після війни на нас чекає відбудова країни. Грошами обіцяє допомогти Європа. А ось руки знадобляться українські. Тому будівельники, прораби, сварщики, електрики, сантехніки та інші робітничі спеціальності будуть в ціні.
    2. Айтішник. На професії IT-сфери попит був завжди. І його зниження не прогнозується. Нові проекти потребуватимуть нових сайтів, додатків та систем обліку. А отже, завжди потребуватимуться спеціалісти, які їх створять. Так само очікувано, що в Україну заходитимуть нові світові флагмани, зацікавлені у дорогих фахівцях за зниженими цінами.
    3. Професійний військовий. Прогнозовано, що навіть після закінчення війни ЗСУ отримуватимуть значно більше уваги й фінансування, ніж до 24 лютого. А отже, їх чисельність залишиться значною. Звичайно, підписати контракт на постійну службу в лавах ЗСУ зможуть в першу чергу ті, хто воював та отримав певну військову професію. 
    4. Аграрні професії, фермери. У 2022-му році весь світ схаменувся: виявилося, що саме Україна кормить велику частину планети. Аграрна сфера була прибутковою й раніше, велика частина врожаїв йшла на експорт, включаючи органічну продукцію. Тому логічно, що після перемоги попит на аграрні професії збільшиться.
  • Психолог та психотерапевт, коуч. Прогнозується сплеск потреб у спеціалістах “допомагаючих” професій. В першу чергу, це психотерапевти та психологи, які допоможуть людям пережити травми війни і не тягнути їх за собою в подальше життя. Також перспективним виглядає напрямок коучінгу. Коучі – це спеціалісти, які допомагають віднайти себе в нових умовах, спланувати професійний розвиток і т.д.

Якщо вашої професії немає в ТОПі

Ту виходи два – або переучуватися, або зрозуміти, наскільки потрібна буде ваша професія надалі. Так попит на дизайнерів, SMM-ників, продавців та манікюрниць нікуди не дінеться – варто лише економіці стати стабільнішою. 

Гірше – якщо ваша робота була пов’язана з російською мовою чи взагалі з росією. В такому випадку краще переучуватися прямо зараз.