Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » У Запоріжжі офіційно оголосили про початок щільної співпраці в Австрією

У Запоріжжі офіційно оголосили про початок щільної співпраці в Австрією

У Запоріжжі офіційно оголосили про початок щільної співпраці в Австрією

Відкриття почесного консульства у Запоріжжі стане якісно новим  етапом у стосунках між Запоріжжям та Австрією.

Офіс консульства знаходиться в будівлі бізнес-центру готелю Khortitsa Palace. Зліва від центрального входу розміщена табличка з прапором та гербом Австрійської республіки. То ж тепер усі побажання чи прохання, що стосуються взаємовідносин Запоріжжя та Австрії можна приносити туди. Офіційне відкриття традиційно розпочалося з перерізання стрічки, продовжилося в холі бізнес-центру, де офіційні особи виступили перед гостями, привітали запоріжців та пообіцяли новий етап у відносинах з Австрією. Почесним консулом став відомий запоріжцям бізнесмен Борис Шестопалов. Його особисто представила присутнім Надзвичайний Повноважний посол Австрії в Україні  Герміне Поппеллер. Вона додала, що саме ця людина буде хорошою контактною особою між запоріжцями та австрійцями.

“Дуже важливо спілкуватися не тільки на рівні столиць. Україна це не лише Київ, а Австрія – не лише Відень. Запоріжжя є містом, яке бере участь у формуванні економіки країни. Промисловість, туристична частина краю, історичні пам’ятники – усе це дуже привабливо та цінно. В Україні наші посольства відкриті у Харкові, Одесі, Дніпрі, Чернівцях, Львові, тепер і в Запоріжжі. Нашим представником у вашому місті буде Борис Шестопалов. Він  є бізнесменом і добре відомою людиною у Запоріжжі. Він чудово знає проблеми запорізького краю та буде сприяти, на своєму рівні у їх вирішенні. Зокрема мова може йти про спільні бізнес-проекти, інвестиції та культурний розвиток. Прошу допомагати та сприяти його діяльності. Що зможе, вирішить самостійно, якщо потрібна буде моя допомога – обіцяю підтримати”, – зазначила пані Посол.

На церемонію відкриття прийшли представники місцевої влади – Костянтин Бриль, Григорій Самардак, Володимир Буряк, Юрій Ружин та інші.  Зокрема голова Запорізької обласної адміністрації запевнив, що докладатиме усіх зусиль для створення привабливого інвестиційного клімату для іноземців, обіцяв боротися з корупцією в області та сприяти усім ініціативам, які підуть на користь Запоріжжю.

Григорій Самардак згадав про пам’ятник козакам у Відні, які долучилися до звільнення міста від ворога. Він акцентував свою увагу на тому, що сьогодні Європа прийшла до нас сама. “Дуже приємно, що не лише ми здійснюємо кроки у бік євроінтеграції, а й Європа приходить до нас. В такий спосіб висловлюючи підтримку та довіру. Ми стали на європейський шлях, то ж маємо ним рухатися, а відкриття консульств в Україні нам цьому сприятиме” – сказав Григорій Самардак.

Особою, до якої була найбільше прикута увага на заході став Борис Шестопалов. Його питали про плани на найближчий час, розроблені проекти, власне бачення розвитку відносин. У свою чергу він подякував Надзвичайному послу Австрії Герміне Поппеллер за теплі слова, особисту присутність та довіру, пообіцяв сповна використовувати усі можливості на користь обох країн.

“Я багато разів бував в Австрії – чудова країна, відкриті люди.  Ми маємо повчитися у австрійців саме відкритості та соціального партнерства. Першою хорошою можливістю добре попрацювати та виробити певну дорожню карту стане економічний форум, що пройде у Запоріжжі. На сьогодні близько 30 послів різних країн заявили про бажання взяти у ньому участь. Скажу більше – на форум запрошені і австрійські бізнесмени, то ж ми обговоримо вигідні їм і нам проекти. Найбільш цікавими для них є о. Хортиця та берег Азовського моря. Поки у нас немає можливості вільно їздити у нам Крим, маємо розвивати Бердянськ та інші туристичні міста. Ідей та планів багато, будемо потрохи реалізовувати ” – поділився  почесний консул Австрії у Запорізькій області Борис Шестопалов.

Цього разу Європа прийшла до нас, а це свідчить про привабливість України, і те, що ми можемо розраховувати на хороші дипломатичні та бізнес стосунки з іноземними країнами. І нехай Запоріжжя є прифронтовою областю, ми мусимо її розвивати та гарантувати іноземним партнерам повну відповідальність та чесні взаємовідносини.