Мы в соцсетях
Головна » События » Сергій Притула поділився з журналістами цікавими подробицями свого життя

Сергій Притула поділився з журналістами цікавими подробицями свого життя

Сергій Притула поділився з журналістами цікавими подробицями свого життя

Сергій Притула – про “Вар’яти-шоу”, осінні гастролі, роботу на “Новому”, українців в Україні та за кордоном

Якщо вірити вислову “сміх продовжує життя”, то “Вар’яти-шоу” на чолі з Сергієм Притулою житимуть вічно! Гумор у їх раціоні щодня по десять разів на день. Але ці хлопаки більшою мірою стараються не для себе, а для поціновувачів та поціновувачок смачних українських жартів.

Уже 15 жовтня найбільш гастролююче україномовне гумористичне шоу країни – “Вар’яти-шоу” привезе до Запоріжжя нову 2-годинну програму. А поки ці затяті гумористи “колесять” по Україні та “пакують валізи” до козацького краю, ми “вкрали” у них трішки часу та поставили кілька запитань, аби ще більше дізнатися про те чим сьогодні живуть ваші улюблені гумористи. Тож, про зміни, розвиток у колективі, осінні гастролі, українців в Україні та за кордоном, тєлік, “Новий канал”, натхнення та людей говоримо з унікальним телеведучим, поціновувачем української кухні, шоуменом Сергієм Притулою.
У нього стільки регалій, як яблук на яблуні, проте найбільше щастя йому приносить перше і єдине україномовне гумор-шоу “Вар’яти”.

Сергій Притула


– Пане Сергію, вітаю Вас і Вашу компанію з черговими гастролями по Україні.

Гадаю, Вам, як завжди, є що сказати людям. Роки ідуть, “Вар’яти” розвиваються. Звідси питання:
Телеверсія “Вар’яти” з’явилася через 6,5 років вашої гастрольної діяльності. За цей час з команди у “вільне плавання” пішли Костік Кот, Міша Муха, Коля Кутуньйо, Роман Гапачило, прийшли інші. Минулої осені відбулася прем’єра “Вар’яти-шоу” на “Новому”, зараз знову будуть ефіри, продовжуються гастролі. Вам є з чим порівнювати “Вар’ят” “вчорашніх” з “Вар’ятами” “сьогоднішніми”. Що змінилося в середині команди за ці роки, як ви змінилися, якими стали прості тернопільські хлопаки, прийшовши на цей шлях, на якому ви з командою зараз знаходитися?

– Якщо обійтись без зайвих ліричних відступів, то ми пройшли шлях від аматорів до професіоналів і зараз міцно тримаємося у трійці найпотужніших гумористичних шоу країни. За ці роки через колектив дійсно пройшло багато акторів, кожному з яких ми вдячні за вклад у розвиток “Вар’яти-шоу”. Останніх 3,5 роки наш склад незмінний, а це означає, що в структурі залишились люди, які не є деструктивними у роботі колективу, які не просто “притерлись” один до одного, а не мислять себе на сцені без колеги. Зрештою, у нас не тільки “тернопільські хлопаки”. Якось так збіглось, що у нас колектив 50/50. 50% – тернополяни, 50% – Млинів (Рівненська область). Для себе ми не змінились. Важко якось мінятись по відношенню до людини, яку знаєш 17 років. А як змінились для оточуючих… це питання треба адресувати їм.

– У “Вар’яти-шоу” знову осінній тур. 15 жовтня ви привезете в Запоріжжя нову 2-годинну програму. Квитки уже розлітаються, мов “гарячі пиріжки”. Чим дивуватимуть талановиті пацани запорізьких фанів цього разу?

– Ми не Девід Коперфільд, щоб дивувати. Ми їдемо смішити! Це вже 6-ий всеукраїнський тур за 3 роки. Тільки цього разу із вкрапленням 6-ти концертів у США та Канаді. В Запоріжжя ми веземо максимально ретельно підібрану програму із кращих жартів, мініатюр і пісень за останній рік! Важливо, що запоріжці побачать добрий шматок того, що вийде в телеефір на Новому каналі ще до прем’єри другого сезону “Вар’ятів” на ТБ. Зважаючи на те, як нас гарно приймали того року, думаю, місто заслужило на ексклюзив!

– В Україні “Вар’яти-шоу” вже давно завоювали народну любов. Цього туру ви відвідаєте ще й міста США та Канади. Як люди сприймають ваш гумор в Україні та за кордоном, над чим більше сміються тут і там та чи є між ними якась відмінність?

– Практично немає якихось відмінностей. Все одно “кістяк” глядацької аудиторії складають українці, які емігрували закордон за останніх 5-15 років. Вони ретельно слідкують за справами в Україні, чітко орієнтуються в українському шоубізнесі і ще не настільки асимілювались, щоб не засміятись від класичних українських побутових моментів. Тому наша програма у Празі чи у Лондоні, чи зараз на США чи Канаду, практично не відрізняється від програми у Запоріжжі чи Ужгороді. Хоча, звісно ж, ми щось готуємо спеціально під місцеву кон’юктуру.

– Коли людям хочеться якісного українського гумору або ненав’язливої терапії, вони йдуть на “Вар’яти”, або вмикають “Новий” і “Вар’яти” “приходять” до них додому. А що роблять “Вар’яти”, коли їх покидає натхнення?

– Ну, знаєте… загнаних коней пристрілюють. Тому ми теж маємо міру в контексті роботи. Хоча, колеги по цеху, які дізнаються, що, наприклад, минулого року у нас було 122 концерти, плюс ще 40-50 корпоративних заходів, плюс 12 годин телеефіру, вважають, що ми якісь “зомбі”)). Ми маємо час на відпочинок. Я маю на увазі і спільний, і один від одного. Але, які б ми втомлені не були, натхнення не може покинути так, щоб “в нуль”. Ми ж жартуємо на побутову тематику. Тож, навіть відпочиваючи, ми все одно набираємось якогось натхнення від дітей, дружин, батьків, хатніх справ, походу в магазин, відпочинку на морі чи в Карпатах тощо. Процес триває без зупину

– У березні на Медіаняні вийшло інтерв’ю з Вами. Російською мовою. З цього приводу було багато коментарів від фанів, на зразок: “не звично, не сприймається”. Люди звикли до Вашого українського говору, особливої манери спілкування, а тут їм це задоволення “обламали”. Ви самі як ставитесь до того, що Ваші відповіді перекладають російською?

– Негативно. Але я дізнався про те, що інтерв’ю переклали російською вже пост-фактум. Чесно кажучи, я і сам не розумію, що заважає журналістам видати інтерв’ю мовою оригіналу. В кінці-кінців – це ж додатковий “геморой”: ти спочатку маєш “розшифрувати інтерв’ю” (прим.ред.: прослухати аудіофайл і занотовувати його у відповідному стилі), а потім ще й перекласти його!

– Зеленський заполонив “плюси”, Притула – “Новий канал”.

В одного в голосі відчувається незвична хрипота, що відрізняє його і робить впізнаваним, в іншого свій особливий український говір, який полюбився мільйонам. У першого – “Квартал”, у другого – “Вар’яти”. Володимир в основному жартує про політику, Вам близький побутовий гумор. Ви різні, але якщо провести паралелі, то в дечому можна знайти нотки схожості. Не думали над тим, аби поспівпрацювати разом в якомусь із проектів чи, наприклад, зняти спільно фільм?

– А сенс? Є два самодостатніх керівника двох самодостатніх колективів. Для чого десь зливатись і робити щось одне, якщо у заочній конкуренції (заочній, позаяк з “Кварталом” ми не конкуруємо глобально – у них зовсім інша цільова аудиторія), можна робити дві справи, кожна з яких буде мати свого поціновувача.

– Ви якось промовилися, що проблема багатьох каналів у тому, що в керівництва немає стратегічного бачення розвитку того чи іншого працівника. Наскільки мені відомо, у Вас також. Сьогодні Ви затребувані у багатьох телевізійних проектах, але добре розумієте, що з часом втратите в них актуальність. Іншими словами, станете мудріші Ким Ви себе бачите років десь через п’ять на “Новому”, який для Вас уже, як дім рідний? Чи може до того часу таки випробуєте долю і “перекочуєте” на інший канал або взагалі підете з телебачення у свій продакшн?

– Не люблю “вилами по воді писати”. Мені комфортно на Новому. Я на цьому каналі вже 3 чи 4 керівника пережив. Колектив Нового – моя друга сім’я. Я ніколи не зарікаюсь і не стверджую, що колись я не опинюсь на іншому каналі. Так само не буду заперечувати, що останніх 2 роки розвиваю власний продакшн: “Вар’яти” на Новому – це спільний проект нашого продакшну і “Нового”, ми написали сценарій повнометражного фільму, цього року адаптували вже 2 серіали на замовлення інших продакшнів, зараз працюємо над третім. Проте, я не хочу заглядати так далеко. Там, у цій 5-7-10 річній перспективі у мене можуть з’явитись і амбітніші плани, аніж просто телевиробництво. Час покаже.

– Що “Вар’яти” побажають українцям сьогодні?

– Аби здорові були, платили податки і не дозволяли чиновникам вилазити собі на голову!

Найбільш гастролююче україномовне гумористичне шоу країни – “Вар’яти-шоу” буде у Запоріжжі 15 жовтня. Двогодинна програма почнеться о 19:00 в ПК “Дніпроспецсталь”. Квитки вже в продажу.


До Нового року “Вар’яти” дадуть майже 50 виступів в Україні, а також у містах США та Канади. Не пропусти можливість посміятися від душі у своєму місті!

Автор: Ірина Ярко/Yarko production
Фото надані “Вар’яти-шоу”