Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Интервью » Яку собаку краще обрати: поради кінолога

Яку собаку краще обрати: поради кінолога

Яку собаку краще обрати: поради кінолога

Кожен другий українець тримає вдома собаку. Це найновіша статистика від Research & Branding Group. Згідно з нею 61% жителів України є власниками цих чотирилапих. І цей відсоток постійно зростає. Тому питання: як правильно обрати породу собаки, чи потрібен вам такий домашній улюбленець і як організувати ваше з ним життя – для багатьох актуальні. Сьогодні знайдемо відповіді разом з Анастасією Мєтєлєвою, широкому колу запоріжців вона відома неймовірними фото собак. Настя не лише фотографиня, а й студентка 2-го курсу факультету кінології Університету ветеринарії та фармакології в Кошицях, Словаччина.

– Які питання варто поставити собі перед вибором собаки?

Думаю, питань більше, ніж перед появою дитину. Не варто керуватися принципом: велика — маленька, кошлата чи та, яка мало гавкає. Ось основні питання, на які варто відповісти кожному, хто хоче завести собаку:

  1. Чи розумію я, що відповідальність за матеріальний, психічний, фізичний стан тварини лежить на мені?
  2. Чи зможу купувати якісний корм, вітаміни, ліки?
  3. Чи вийде приділяти достатньо часу дресурі та соціалізації тварини?

Це питання надзвичайно важливе. Бо, наприклад, якщо ви обрали коргі, мила собака, яка захопила Інтернет, то треба пам’ятати, що це пастуша порода. Їй треба скидати емоційну напругу і проводити, як мінімум, 1 годину на вулиці (лише протягом однієї прогулянки).

  1. Найкраще порадитись з кінологом, він допоможе зробити ваше з собакою життя максимально зручним для обох сторін.
  2. Найголовніше питання: чи розумію, що тваринка буде поряд 12-15 років і чи зможу я надати їй хороше комфортне життя?

– Які мінуси треба враховувати, купуючи собаку?

Собака, як дитина. Особливо перші роки життя. Потрібно навчити її як поводити себе в суспільстві, що можна і не можна робити за відсутності хазяїна тощо. З’являються труднощі з поїздками на відпочинок. Небагато готелів приймають туристів з песиками. Із транспортом теж будуть складнощі: якщо собака велика, в поїзді доведеться знімати все купе. А якщо летіти літаком з’являються труднощі з документами, боксами і нервами для тварини та її господарів.

–  Це мінуси, але я, як власниця собак, впевнена, що плюсів більше!

Собаки – заряд щастя та енергії. Вони будуть смішити на кожному кроці. Також існує каністерапія – лікування собаками. Власники чотирилапих живуть довше, адже мають сильнішу серцево-судинну систему, бо хазяїн проводить більше часу на свіжому повітрі під час активних прогулянок.

– Чи потрібно, обираючи собаку, враховувати наявність в домі інших тварин та дітей?

Це обов’язково, бо наявність дітей та інших тварин може зашкодити, як їм самим, так і собаці. Треба знати, що деякі породи (ті ж коргі) можуть погано реагувати на дітей від природи. Якщо господар не навчить тварину нормально поводитись з малюком, то буде велика проблема. Так само і з наявністю інших тварин. Наприклад, кане-корсо обожнюють дітей і до останнього захищатимуть вас і малюків.

Тож тим, хто замислюється про чотирилапого друга, варто керуватись не модними тенденціями і порадами друзів, а власними обставинами: складом родини, наявністю вільного часу, способом життя, фінансами і планами на майбутнє. 

Автор – Анастасія Агаркова, Фото надані Анастасією Мєтєлєвою