Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » ТОП книг від українських письменників: поради Наталії Матолінець

ТОП книг від українських письменників: поради Наталії Матолінець

ТОП книг від українських письменників: поради Наталії Матолінець

Тільки третина українців читає щотижня. Це не про робочі тексти чи стрічку новин в соцмережах. Український Інститут Книги дослідив, наскільки популярною є художня література. Результат: невеликі цифри постійних читачів порівняно з показниками інших країн. У деяких європейських державах регулярно читає понад 50% населення. Україна лише прямує до звання “читаючої нації” і щоб зорієнтувати вас в книжковому лабіринті ми звернулися до авторів.

Продовжуємо цикл публікацій “ТОП книг від українських письменників” і сьогодні поради від молодої письменниці та журналістки Наталії Матолінець. Вона авторка чудових віршів, історій і романів у стилі фентезі. Дебютувала 2018 року. Але книги її авторства вже в ТОП популярних серед українців. Видавництва маркують романи Наталії Матолінець, як підліткові. Але вона сама наголошує, що піднімає в книгах не тільки підліткові теми. Навпаки – сюжет її історій часом досить жорсткий.  

Наталія Матолінець
Наталія Матолінець

– Пані Наталю, тож що читаєте самі та порадите читати іншим?

Люблю читати фентазійне. З дитинства захоплююсь міфологією різних народів. 

Нікого не залишать байдужими наступні книги:

  • Ніл Ґейман «Книга кладовища» – щемка історія про хлопчика, який росте на кладовищі під наглядом примар. Люблю, як Ґейманові щоразу вдається проводити читача тонкою межею між світами і засвіттями, вибудовувати гірку, але таку красиву історію і говорити про важливе.
  • З новинок – фентезі «Дев’ятий дім» від Лі Бардуґо. Перша книга в дорослому циклі авторки– і одразу в серце. Бо Бардуґо не втрачає свого похмурого шарму, вибудовує складну магічну систему. Закручує події навколо неоднозначних персонажів і змушує повірити, що неймовірне – зовсім поруч (але не завжди варто із ним контактувати).
  • Ірвінг Стоун «Ван Гог. Жага до життя» – біографія видатного художника, яку варто прочитати кожному, хто творить сам чи цікавиться мистецтвом. Історія складного шляху, котра олюднює та наповнює образ митця. А поза тим може ще закохати у епоху і занурити у творчі тусівку тих часів. Бонус: враження від книги підсилить похід у музей Ван Гога в Амстердамі.

Автор – Анастасія Агаркова