Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » У Запоріжжі визначили заходи для запобігання виникнення коронавірусу

У Запоріжжі визначили заходи для запобігання виникнення коронавірусу

У Запоріжжі визначили заходи для запобігання виникнення коронавірусу

У вівторок, 25 лютого, відбувся брифінг, де місцева влада розповіла про методи запобігання поширення захворювання та про долю місцевих протитуберкульозних диспансерів.

Про це повідомляють журналісти inform.zp.ua із зали засідань Запорізької обласної ради.

Наразі відомо, що здійснюється контроль усіх місць прийому іноземців, а у аеропорту чергує група лікарів лабораторного центру, що перевіряють температуру та здійснюють візуальних огляд осіб. Також складений необхідний алгоритм дій при виявленні першого випадку захворювання на коронавірус.

Крім цього перший заступник голови облдержадміністрації Іван Федоров розповів про ймовірні скорочення фтизіатричних служб. За його словами:

Поки мова ні про яке скорочення не йде, бо коштів ми ще не отримали. Хоча таке можливо, бо минулого року бюджет складав більш ніж 110 млн, а цього року планується близько 34 млн

Отож поки про закриття місцевих протитуберкульозних закладів відомо лише, що або місцева влада дофінансує недостатню кількість коштів з місцевого бюджету, або держава виділить більше коштів, або ж доведеться функціонувати на 34 млн гривень.

Нагадаємо, місцеві благодійні організації закликають місцеву владу допомогти з фінансування. Якщо коштів буде недостатньо у області зачинять три з чотирьох діючих тубдиспансерів. Для боротьби із скорочення на сайті Електронних петицій триває збір підписів.

Автор – Анастасія Кузнєцова