Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » Другий місяць зими 2020 року відзначився рекордами

Другий місяць зими 2020 року відзначився рекордами

Другий місяць зими 2020 року відзначився рекордами

Аномально тепла зима змінюється дощем і хуртовиною. Посилення вітру та сильні опади мешканці Запоріжжя вже відчули. На завтрашній прогноз погоди варто звернути увагу в першу чергу водіям.

«6 лютого в місті та на території Запорізької області очікуються складні погодні умови: вночі сильні опади, переважно у вигляді снігу, вдень помірний сніг, хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, вітер північний 15-20 м/с, місцями пориви 25 м/с, – попереджають запорізькі синоптики.

Для порівняння: в лютому 1950 року на території області зареєстровано найнижчу температуру -23 градуси. А в січні того ж року в Мелітополі було 33 градуси морозу.

Хоча спостерігалась і тепліша погода, ніж цьогорічна: +10 градусів було 3 лютого 2002 року.  

Упродовж третьої декади січня на території області зберігалась аномально тепла, переважно без опадів погода. Середня температура повітря перевищувала норму на 6° і становила 0-2⁰ тепла.

«Максимальна температура повітря у денні години підвищувалась до 6-9° тепла, поверхня грунту при цьому нагрівалась до 8-16º тепла. Опади, переважно у вигляді дощу, спостерігались упродовж всього 2-4 днів», – повідомляє запорізький обласний центр з гідрометерології.

Аномально тепла погода була малосприятливою для рослин. Аграрії підкреслююь, що знижувалась зимостійкість рослин, вони втрачали поживні речовини. Це позначиться на врожайності культур, – прогнозують фахівці.