Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » LIFESTYLE » Запорізькі журналісти опинилися в екстремальній ситуації – ФОТО

Запорізькі журналісти опинилися в екстремальній ситуації – ФОТО

Запорізькі журналісти опинилися в екстремальній ситуації – ФОТО

Раптова пожежа, потопаючий в морі, ДТП з важко травмованими – всі ці події надзвичайні, але часто трапляються в буденному житті, особливо на відпочинку. Як діяти в екстремальних ситуаціях здається знає кожен, але чи кожен може використати ці знання для порятунку свого та чужого життя.

В центрі таких подій часто опиняються журналісти, оскільки вони не тікають від небезпек, а поспішають їм назустріч, бо це є частиною їх роботи. Саме тому іспит з надзвичайних ситуацій влаштували для представників мас-медія, які з’їхалися в Бердянськ з різних областей на XXI Всеукраїнський фестиваль журналістів «Азовське літо-2019».

Квест з цивільного захисту «Створи власну територію безпеки» організували  ГУ ДСНС України в Запорізькій області, регіональна організація Національної спілки журналістів та виконком Бердянської міськради.      

Випробовування складалося з 6 етапів. Одне з завдань полягало в швидкому одяганню костюму з хімзахисту. Найкращий результат показала команда з Запорізької області – 1 хвилина 54 секунди.

Журналісти переконалися, наскільки фізично сильними мають бути пожежні, хоча б для того, щоб втримати важкий рукав під час гасіння пожежі. В продовж Квесту треба було з такого рукава влучити в мішень. Тендітним журналісткам виконувати завдання допомагали самі рятувальники, оскільки жінок збивало з ніг.

Родзинкою Квесту стали судді та консультанти випробувань. Ними виявилися школярі.

Дорослі переконані, що все знають в житті. Тому рятувальники дбають про навички безпеки насамперед серед дітей. А вже  вони навчать своїх батьків, – впевнена начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Запорізькій області підполковник служби цивільного захисту Юлія Баришева.

Бронзовими призерами стала команда представників мас-медіа із Кіровоградської, Харківської та Закарпатської областей. Почесне срібло у збірної ЗМІ Запорізького та Дніпропетровського регіонів. Чемпіонами Всеукраїнського квесту та беззаперечними лідерами стала команда журналістів ЗМІ Запорізької області. Всі отримали подарунки від генерального спонсора – компанії «Фокстрот».