Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Экономика » Бизнес » У Запоріжжі відбувся туристичний  бізнес-форум: як це було

У Запоріжжі відбувся туристичний  бізнес-форум: як це було

У Запоріжжі відбувся туристичний  бізнес-форум: як це було

 

У «Козак-Палаці» 16 та 17 листопада проходив Туристичний Бізнес Форум. Гаслом заходу було «Гарячі тренди гостинності». Організатором форуму виступив Департамент туризму Запорізької міськради.

Навесні цього року було презентовано програму туристичної привабливості міста «7 на 7»- «Запоріжжя Сакральне», «Запоріжжя Природне»,«Индустріальне», «Казацьке», «Історичне», «Панорамне» и «Подієве». І саме щоб привернути увагу до Запоріжжя як туристичного міста було організовано Туристичний бізнес-форум.

За два дні захід відвідали більш ніж 2 тисячі учасників, виступили 40 найкращих спікерів країни, було проведено 8 панельних дискусій. Теми дискусій найрізноманітніші і найактуальніші. В ході дискусій окреслили все – ті обов’язкові тенденції, які зроблять Запоріжжя більш туристично привабливим, а також озвучили ті напрямки, над якими варто працювати найближчим часом.  Обговорювали проблему гастрономічного туризму в Україні, розвиток транспортної інфраструктури в регіоні та як вона відчутно впливає на туризм. Варто зазначити, що саме транспортна логістика є на сьогодні однією з найбільш актуальних проблем міста.

Найочікуванішою подією заходу  був виступ Ольги Фреймут з лекцією «Роль мас-медіа у промоції внутрішнього туризму». Телеведуча розповіла про участь у тревел-шоу та про те, яку роль вони відіграють у розвитку туризму в Україні.

«Якщо «Орел и Решка» показують нам життя закордоном, то такі програми як «Ревізор» та «Інспектор Фреймут допомагають зріднити країну»-розповідає Фреймут,-дуже мало програм про Україну, тому що їх виробництво недешеве і продюсери не впевнені, чи будуть взагалі дивитися таку програму».

У цій ситуації дуже важливу роль відіграє відеоблогерство. Блогери у своїх відео чи акаунтах створюють імідж України.

Внутрішній туризм в Україні на сьогодні не дуже розвинений, тому що мандрівнику складно подорожувати Україною. Ольга Фреймут виділила 3 проблеми, чому склалася така ситуація:

По-перше, складнощі з готелями у маленьких містах( відповідність ціна-якість);

По-друге, дороги в Україні(«Це виклик для мандрівника»-зазначає Фреймут);

По-третє, відсутність цікавих міст.

Також на форумі відбулася презентація міст Суми та Чернігів. А ще широкому загалу була представлена айдентика міста Запоріжжя.

Олександр Шаріпов