Мы в соцсетях
INFORM.ZP.UA – это информационный портал и сайт новостей города Запорожья. Каждый день мы рассказываем главные и свежие новости политики, экономики, культуры, криминал, происшествия, спорта Запорожья и Украины. Фото и видео репортажи за сегодня. Онлайн актуальные и последние новости Запорожья и Запорожской области за день. Информация и персоны Запорожья. INFORM.ZP.UA публикует статьи запорожских журналистов, расследования и честную аналитику. Мы очень ценим наших читателей и отбираем и размещаем для них самую важную информацию о событиях города Запорожья и области.
----:--
Мы в соцсетях
Головна » Общество » LIFESTYLE » Якої реакції очікують українські дипломати після заяви Кустуріци

Якої реакції очікують українські дипломати після заяви Кустуріци

Якої реакції очікують українські дипломати після заяви Кустуріци

“Винятків бути не може бути ні для кого – Кустуріці треба обмежити в’їзд в Україну”

Сербський режисер та музикант Емір Кустуріца зі своєю групою The No Smoking Orchestra у неділю ввечері виступив Криму. Це наробило багато галасу в українських ЗМІ, а російські вихваляються, як можуть. Свій візит з українською стороною митець, ясна річ,  не узгоджував. Та й не дивно, – відомо, що музикант неодноразово заявляв про свою підтримку Росії стосовно дій у Криму та на Донбасі.  Якось  Кустуріца заявив:

– «Росія повинна захистити росіян, які живуть в Україні».

Такі заяви звучали ще у 2015 році, саме це стало причиною скасування  концерту за його участю в Києві  у липні два роки тому. Чи то образився, чи вирішив демонструвати свою позицію до кінця, чи може щось третє, але факт залишається фактом і на це потрібно відповідно реагувати.

 

Українські дипломати мають наполягати на тому, щоб Республіка Сербія чітко відмежувалася від дій та заяв сербського режисера Еміра Кустуріци в Криму шляхом заяви чи коментаря своїх офіційних представників. Незаконні приїзд, перебування в Криму і його антиукраїнські заяви також потребують швидкої і адекватної реакції України. На цьому наполягає дипломат, координатор Руху “Справедливість” Маркіян Лубківський. “МЗС України має запросити посла Республіки Сербія і висловити йому свою позицію з цього приводу, а посол України в Бєлграді відвідати МЗС РС. Дії Кустуріци йдуть врозріз з політикою України щодо Косово і Метохії і є недружніми щодо України”, – наголошує дипломат. Також Лубківський наполягає на тому, що Кустуріці має бути заборонено в’їзд в Україну. “Винятків бути не може бути ні для кого – Кустуріці треба обмежити в’їзд в Україну”, – вважає дипломат.

 

Нагадаємо, восени 2016 року президент Росії Володимир Путін нагородив сербського режисера орденом Дружби «за значний внесок збереження та популяризацію російської мови та культури».